Nieuwsartikel

Wat is migraine?

Migraine is een aanval van matige tot hevige, eenzijdig bonzende hoofdpijn die heel plotseling opkomt. Migrainehoofdpijn duurt tussen de 4 en 72 uur. Duurt de hoofdpijn langer of korter, dan is het geen migraine maar een ander soort hoofdpijn.

Meer uitleg over migraine

 

Migraine herkennen

Bij 'gewone' migraine heb je vooral last van kloppende hoofdpijn (meestal aan één kant van je hoofd), misselijkheid en overgeven. Bij 'migraine met aura' vinden er 'auraverschijnselen' plaats vóór, tijdens of na de hoofdpijn: sterretjes of zwarte vlekken zien, doof gevoel in vingers of rond de mond, en moeite met spreken of bewegen.

Alle symptomen van migraine

Waardoor krijg je migraine?

Factoren die een aanval van migraine kunnen uitlokken zijn: veranderingen in het dagritme, stress, inspanning, ontspanning, vermoeidheid, weersomstandigheden, bepaalde voedings- of genotmiddelen, erfelijke aanleg en hormonen.

Meer oorzaken van migraine

Behandeling van migraine

Heeft de huisarts de diagnose van migraine gesteld, dan begint de behandeling met het uitproberen van verschillende pijnstillers. Helpen die onvoldoende, dan is er specifieke migrainemedicatie: triptanen. Levert dat ook niets op, dan is een verwijzing naar een in hoofdpijn gespecialiseerde neuroloog verstandig.

Alle medicijnen en behandelingen van migraine

Veelgestelde vragen over migraine

Over migraine bestaat veel onduidelijkheid: Wat is het effect van de pil bij migraine? Heeft het zin om op dieet te gaan? Kunnen kaas en chocola een migraineaanval uitlokken? En hoe zit dat met rode of juist witte wijn? Alle misverstanden én juiste informatie over migraine op een rij.

Vragen en antwoorden over migraine

Kruiden maken vettige maaltijd gezonder

Kruiden rijk aan antioxidanten maken een vetrijke maaltijd minder ongezond.
Zwarte peper, kaneel, kruidnagel, knoflook, gember, oregano, paprika, rozemarijn en geelwortel (kurkuma) zijn zulke kruiden...
Verder lezen op www.abcgezondheid.nl